Sałatka z bobu.pdf

(42 KB) Pobierz
36431533 UNPDF
Sałatka z bobu
Składniki
50 dag bobu, 2 nieduże ogórki konserwowe, strąk czerwonej
konserwowej papryki, mała cebula, 3-4 łyżki gęstego majonezu,
2-3 ząbki czosnku, po 3 łyżki posiekanej natki pietruszki i
koperku, łyżeczka posiekanych listków cząbru, pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Bób ugotować, wyłożyć na sito, polać zimną wodą. Przestudzony obrać ze skórki,
połączyć z drobno posiekanym czosnkiem i cebulą. Paprykę i obrany ogórek pokroić w
cienkie paski, dodać do bobu, wymieszać z natką pietruszki, koperkiem i majonezem,
doprawić do smaku solą i pieprzem. 100 g - 95 kcal.
 
36431533.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin