Deser karmelowy 2.pdf

(39 KB) Pobierz
19533750 UNPDF
Deser karmelowy
Przepis
Składniki
budyń karmelowy albo
toffi
pół litra mleka
bita śmietana (ubita z
kremówki z cukrem albo
Śnieżka z torebki, albo w
sprayu)
łyżka albo dwie
ajerkoniaku
wiórki czekoladowe
albo kakao do posypania
ciasteczka albo
dowolne owoce do
dekoracji
Budyń ugotować według
przepisu na
opakowaniu, pamiętając
żeby nie dodać za mało
mleka, musi nam wyjść
krem, a nie sztywny
budyń.
Po ostygnięciu nałożyć
warstwę do salaterki, na
to cienką warstewkę śmietany ubitej z
ajerkoniakiem, potem znów budyń,
bitą smietanę, budyń i dekoracyjny
kleks śmietany.
Deser posypujemy czekoladą i
dekorujemy.
Bitej śmietany powinno być raczej
mniej niż więcej, w przeciwnym razie
deserek może wyjść Wam za słodki.
Lepiej sypnąć ciut więcej cukru do
budyniu.
Smacznego.
19533750.001.png 19533750.002.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin