Kurze udka nadziewane.pdf
(
61 KB
)
Pobierz
66448585 UNPDF
Kurze udka nadziewane
Składniki
4 kurze udka, 4 plasterki wędzonego boczku, 4 pory (tylko białe
części), pół szklanki gęstej śmietany, 2 żółtka, 5 dag margaryny,
pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Kurze udka obrać ze skóry, przekroić wzdłuż i wyjąć ostrożnie
kości, aby nie podziurawić mięsa, lekko posolić. W środek włożyć
plasterek boczku, przyprawić, spiąć szpilką do mięsa lub ścisło obwiązać nitką. Pory
umyć, pokroić i udusić w margarynie. Gdy będą miękkie, dodać udka, śmietanę i dusić
razem około 15 min. Miękkie mięso wyłożyć razem z porami na półmisek. Do sosu, który
pozostał w rondelku, wlać żółtka rozkłócone z trzema łyżkami wody i, mieszając,
podgrzewać, nie doprowadzając do wrzenia. Gorącym sosem polać udka. Podawać
z frytkami lub smażonymi ziemniakami i sezonową surówką.
Plik z chomika:
gay21
Inne pliki z tego folderu:
Indyk w sosie chili.pdf
(446 KB)
Pierś indyka.pdf
(41 KB)
Gulasz z serc drobiowych.pdf
(29 KB)
Udziec indyczy w warzywach.pdf
(41 KB)
Udka kurczaka z oliwkami i winem.pdf
(61 KB)
Inne foldery tego chomika:
Bitnova
DANIA WEGETARIAŃSKIE
Dania z baraniny
Dania z cielęciny
Dania z ryb
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin