Brukselki z czosnkiem.doc

(74 KB) Pobierz
Brukselki z czosnkiem

Brukselki z czosnkiem

Składniki:

·         3 łyżki Majonezu Dekoracyjnego

·         3 ząbki czosnku

·         2 łyżki jogurtu naturalnego

·         500 g brukselki

·         2 łyżki posiekanego szczypiorku

·         1 szklanka makaronu muszelki

·         sól, pieprz

·         4 ogórki konserwowe

 

                  Brukselki z czosnkiem

 

 

 

Wykonanie:

Czosnek obrać, posiekać lub przecisnąć przez praskę. Majonez połączyć z czosnkiem, jogurtem i szczypiorkiem. Brukselkę i makaron ugotować oddzielnie w posolonej wodzie, odsączyć, ostudzić. Ogórki pokroić w pół plasterki. Połączyć wszystkie składniki, doprawić solą i pieprzem.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin