Wątróbka w jarzynach.pdf
(
43 KB
)
Pobierz
66448861 UNPDF
Wątróbka w jarzynkach
Składniki
50 dag wątróbki wieprzowej, pół opakowania mieszanki
mrożonych warzyw (najlepiej marchew z groszkiem), 3 cebule, 4
łyżki keczupu lub 2 koncentratu pomidorowego, łyżka vegety, olej
do smażenia, mąka do oprószenia wątróbki, pieprz
Sposób przyrządzania
Cebulę pokroić w talarki i obsmażyć na małej ilości oleju na złoto. Dodać mrożone
warzywa i razem dusić przez parę minut pod przykryciem. Podlać filiżanką wody, dodać
przyprawy, keczup, wymieszać i dalej dusić na małym ogniu. W tym czasie pokroić
wątróbkę na małe kawałeczki, oprószyć przyprawami, obtoczyć w mące, obsmażyć i
włożyć do jarzyn. Dusić razem jeszcze kilka minut. Podawać z ziemniakami z wody lub
ryżem. (100 g - 95 kcal).
Plik z chomika:
gay21
Inne pliki z tego folderu:
Wieprzowina.pdf
(596 KB)
Żeberka na sposób wschodni.pdf
(28 KB)
Żeberka wieprzowe smażone.pdf
(31 KB)
Żeberka w kapuście.pdf
(30 KB)
Wieprzowina z ziemniakami.pdf
(29 KB)
Inne foldery tego chomika:
Bitnova
DANIA WEGETARIAŃSKIE
Dania z baraniny
Dania z cielęciny
Dania z drobiu
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin