Schab marynowany.pdf
(
40 KB
)
Pobierz
70612898 UNPDF
Schab marynowany
Składniki
1 kg schabu środkowego, 3-4 ząbki czosnku, łyżka masła
roślinnego, 2 łyżki oliwy, kieliszek białego wytrawnego wina,
łyżka soku z cytryny, półtorej łyżeczki suszonego lub półtorej łyżki
świeżego cząbru, po ćwierć łyżeczki suszonej mięty i szałwii,
pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Umyty i osuszony schab natrzeć oliwą wymieszaną z sokiem z cytryny, miętą, szałwią i
czosnkiem roztartym z solą, włożyć do salaterki, przykryć, wstawić do lodówki na 2-3
godz. Następnie zrumienić mięso na stopionym maśle, przełożyć do rondla, skropić
winem i dusić na niewielkim ogniu lub piec w piekarniku, często skrapiając winem. Pod
koniec pieczenia lub duszenia posypać cząbrem. Podawać na gorąco z ziemniakami z
wody i dowolną surówką lub na zimno z pieczywem. 100 g - 190 kcal.
Plik z chomika:
gay21
Inne pliki z tego folderu:
Wieprzowina.pdf
(596 KB)
Żeberka na sposób wschodni.pdf
(28 KB)
Żeberka wieprzowe smażone.pdf
(31 KB)
Żeberka w kapuście.pdf
(30 KB)
Wieprzowina z ziemniakami.pdf
(29 KB)
Inne foldery tego chomika:
Bitnova
DANIA WEGETARIAŃSKIE
Dania z baraniny
Dania z cielęciny
Dania z drobiu
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin