Pieczeń cielęca po włosku.pdf
(
39 KB
)
Pobierz
70612823 UNPDF
Pieczeń cielęca po włosku
Składniki
1 kg surowej szynki cielęcej, cebula, pęczek włoszczyzny, po pół
szklanki rosołu wołowego (może być z kostki) i białego
wytrawnego wina, 4 łyżki oleju, rozmaryn, szałwia, sproszkowana
słodka papryka, szklanka dowolnych marynowanych owoców (gruszki, brzoskwinie itp.)
Sposób przyrządzania
Mięso umyć i osuszyć. Natrzeć roztartymi z solą suszonymi ziołami i papryką. Cebulę
obrać, pokroić na ćwiartki, włoszczyznę oczyścić i pokroić w plasterki. Obsmażyć mięso
ze wszystkich stron. Następnie dodać cebulę i włoszczyznę i przez chwilę razem
smażyć. Do brytfanny wlać gorący rosół i wino, włożyć mięso z warzywami, wstawić do
piekarnika nagrzanego do temperatury 220oC. Piec 60-70 min, często polewając mięso
sosem z dna naczynia. Miękkie mięso ostudzić, pokroić w cienkie plastry, ułożyć na
półmisku i udekorować marynowanymi owocami. Podawać z kuskusem lub ryżem
pełnoziarnistym. (100 g - 120 kcal)
Plik z chomika:
gay21
Inne pliki z tego folderu:
Sznycle cielęce zapiekane.pdf
(48 KB)
Sznycle cielęce.pdf
(43 KB)
Sznycelki z ozorków cielęcych.pdf
(39 KB)
Wątróbka w sosie śmietanowym.pdf
(44 KB)
Pieczeń cielęca 2.pdf
(39 KB)
Inne foldery tego chomika:
Bitnova
DANIA WEGETARIAŃSKIE
Dania z baraniny
Dania z drobiu
Dania z ryb
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin