Pieczeń cielęca na dziko.pdf
(
41 KB
)
Pobierz
70612822 UNPDF
Pieczeń cielęca na dziko
Składniki
1 kg cielęciny bez kości, 3/4 szklanki 6-proc. octu winnego,
łyżeczka zmiażdżonych ziaren jałowca, 5 dag słoniny, 3 ząbki
czosnku, łyżka oliwy lub oleju, pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Umyte mięso natrzeć solą, pieprzem, czosnkiem i jałowcem, ułożyć w kamiennym
garnku. Do octu wlać 3/4 szklanki wody, zagotować i od razu wlać do mięsa. Przykryć
garnek, odstawić w chłodne miejsce na dwa dni. Co jakiś czas mięso obracać, aby
równomiernie się zamarynowało. Następnie wyjąć mięso z marynaty, naszpikować
słoniną pokrojoną w słupki, lekko posmarować oliwą, włożyć do rękawa foliowego. Wlać
2-3 łyżki wody, szczelnie zacisnąć końce rękawa, nakłuć folię w dwóch miejscach, ułożyć
na blaszce i wstawić do gorącego piekarnika. Piec około 75 min. Pieczeń można
podawać na gorąco lub na zimno.
Plik z chomika:
gay21
Inne pliki z tego folderu:
Sznycle cielęce zapiekane.pdf
(48 KB)
Sznycle cielęce.pdf
(43 KB)
Sznycelki z ozorków cielęcych.pdf
(39 KB)
Wątróbka w sosie śmietanowym.pdf
(44 KB)
Pieczeń cielęca 2.pdf
(39 KB)
Inne foldery tego chomika:
Bitnova
DANIA WEGETARIAŃSKIE
Dania z baraniny
Dania z drobiu
Dania z ryb
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin