Grochówka holenderska.pdf
(
29 KB
)
Pobierz
4243956 UNPDF
Grochówka holenderska
Składniki:
3 pory
seler korzeniowy
4 łodygi selera naciowego
5 średnich ziemniaków
30 dag zielonego grochu (w połówkach)
20 dag niezbyt tłustej kiełbasy
sól
pieprz
Przygotowanie:
Groch przebrać, umyć, namoczyć przez 12 godzin w 1,5 litra zimnej wody. Następnego
dnia groch ugotować. Pory oczyścić, przekroić wzdłuż, dokładnie wypłukać pod bieżącą
wodą i pokroić w półplasterki. Seler i ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Łodygi selera
naciowego oczyścić z włókien, drobno pokroić. Wszystkie warzywa dodać do zupy i
gotować 30 minut. Na 10 minut przed końcem gotowania dodać pokrojoną w plasterki
kiełbasę. Doprawić solą i pieprzem.
Danie na: 4 osoby
Jedna porcja zawiera: 420 kcal
Czas przygotowania: 50 minut
Plik z chomika:
tatanka.com
Inne pliki z tego folderu:
Puree z suchego grochu.doc
(19 KB)
groszek-z-marchewką-na-ciepło.mp4
(17910 KB)
Groch z kapustą.png
(1233 KB)
Groch z ryżem.doc
(20 KB)
Groch z fasolą_.pdf
(37 KB)
Inne foldery tego chomika:
bób
ciecierzyca
fasola
fasolka szparagowa
groszek cukrowy
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin