BAKŁAŻAN.doc

(20 KB) Pobierz

Bakłażan

 

Składniki

 

2 bakłażany

2 pomidory

2 cebule

około ½ kg mielonego lub siekanego mięsa

ser żółty

sól

pieprz

oliwa z oliwek

 

Opis przygotowania

 

Bakłażana przekroić wzdłuż, posolić skórkę i zostawić na około godzinkę (pozbędziemy się ewentualnego gorzkiego posmaku) następnie delikatnie wydrążyć miąższ. Miąższ posiekać razem z pomidorem,cebulą i podsmażyć na oleju. Dodać mięso mielone i przyprawy. Podlać łyżką wody, dusić kilka minut. Farszem napełnić bakłażana, na wierzch położyć plastry sera przykryć i chwilkę poczekać aż ser się rozpuści. (skórkę trzeba delikatnie przypalić).

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin