Suflety z kurkami.doc

(1 KB) Pobierz

Przygotowanie - 30 minut

Zapiekanie - 10 minut

1 porcja - ok. 240 kcal

Dla 3 osób:

300 g kurek,

2 łyżki masła,

sól, zmielony czarny pieprz,

2 jajka,

2 łyżki śmietanki kremówki,

5 łyżek startego żółtego sera,

?wieżo starta gałka muszkatołowa,

1 łyżeczka drobno posiekanych li?ci

estragonu,

masło do wysmarowania foremek,

li?cie sałaty do dekoracji.

Kurki oczyścić, dokładnie umyć pod bierz?c? wod? i osuszyć.

Grzyby można pokroić w cienkie plasterki lub (jeśli s? mniejsze) pozostawić w całości.

Podsmażać grzyby na maśle przez ok. 15 minut. Doprawić solą i pieprzem. Jajka poł?czyć ze ?mietanką i serem, dodać gałkę muszkatołową i estragon.

Grzyby przełożyć do wysmarowanych foremek. Zalać mas? jajeczną. Wstawić na środkowy poziom piekarnika. Zapiekać ok. 10 minut w temperaturze 200 stopni, aż masa lekko zbr?zowieje.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin