75 dag ziemniaków
20 dag prawdziwków
żółta papryka
2 ząbki czosnku
1 cebula
zielona pietruszka
olej
masło
przyprawa do ziemniaków Kamis
Ziemniaki umyć, obrać, pokroić w plastry o grubości 1 cm. Włożyć do wrz?tku, gotować 5 min., osuszyć. Rozgrzać olej, podrumienić ziemniaki. Grzyb oczyścić, pokroić wzdłuż na plastry. Paprykę pokroić w kostkę, podsmażyć z grzybami. Cebulę drobno posiekać, czosnek zmiażdżyć, podsmażyć z cebul?. Pietruszkę posiekać. Formę żaroodporną wysmarować tłuszczem, przełożyć do niej ziemniaki, grzyby, paprykę, oprószyć przyprawą ziemniaków Kamis. Na wierzchu ułożyć cebulę i czosnek. Piec w temp. 180 st. C ok. 20 min. Posypać naci?.
krystynka161