Ziemniaki z borowikami .doc

(1 KB) Pobierz

75 dag ziemniaków

20 dag prawdziwków

żółta papryka

2 ząbki czosnku

1 cebula

zielona pietruszka

olej

masło

przyprawa do ziemniaków Kamis

 

Ziemniaki umyć, obrać, pokroić w plastry o grubości 1 cm. Włożyć do wrz?tku, gotować 5 min., osuszyć. Rozgrzać olej, podrumienić ziemniaki. Grzyb oczyścić, pokroić wzdłuż na plastry. Paprykę pokroić w kostkę, podsmażyć z grzybami. Cebulę drobno posiekać, czosnek zmiażdżyć, podsmażyć z cebul?. Pietruszkę posiekać. Formę żaroodporną wysmarować tłuszczem, przełożyć do niej ziemniaki, grzyby, paprykę, oprószyć przyprawą ziemniaków Kamis. Na wierzchu ułożyć cebulę i czosnek. Piec w temp. 180 st. C ok. 20 min. Posypać naci?.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin