Krokiety z pieczarkami i serem.docx

(12 KB) Pobierz

Krokiety z pieczarkami i serem

 

Składniki

Farsz:
1 kg pieczarek
4 cebule
20 dag sera


sol, pieprz
tymianek
   
Ciasto

naleśnikowe:
mąka,mleko,szczypta soli,olej.

Panierka:
jajko,bułka tarta.

Pieczarki i cebule posiekać,podsmażyć i doprawić do smaku solą,pieprzem i tymiankiem.Przełożyć do miski i wymieszać ze startym serem.

Z mąki i mleka zrobić ciasto naleśnikowe,dodając szczyptę soli i 5 łyżek oleju

(na porcje z 0,5l mleka) Usmażyc naleśniki.

Na środek naleśnika nałożyc farsz

i zwinąć w krokiety.
Obtoczyć gotowe krokiety w jajku i bułce.Usmażyć na złoty kolor.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin