Sałatka z tuńczyka i ryżu.doc

(28 KB) Pobierz

Sałatka z tuńczyka i ryżu

 

 

Składniki:

-       1 puszka tuńczyka w oleju

-       1 woreczek ryżu (½ szklanki)

-       1 puszka kukurydzy

-       25 dag ogórków konserwowych (3-4 sztuki)

-       1 cebula

-       majonez

-       sól

-       pieprz

 

 

Przygotowanie:

Z tuńczyka odlać olej i podzielić go na mniejsze części. Ryż ugotować w osolonej wodzie, ostudzić. Kukurydzę osączyć z zalewy. Ogórki konserwowe i cebulę pokroić w kostkę.

Wszystkie składniki połączyć, dodać majonez, sól, pieprz i wymieszać.

Sałatkę podawać z pieczywem.

Składniki wystarczą na 6-8 porcji.

Smacznego.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin