Pstrąg z kombiwaru.pdf

(32 KB) Pobierz
59392655 UNPDF
Pstrąg z kombiwaru
Składniki Przepis
pstrąg bez głowy i zawartości
przyprawy
cytryna
olej
Oczyszczonego pstrąga posolić, popieprzyć,
posypać ostrą papryka i skropić cytryną (od zewnątrz
i od środka). Zawinąć w posmarowaną olejem folię
do pieczenia (tzw. sreberko) i łożyć do kombiwaru na
około pół godziny przy maksymalnej temperaturze
pieczenia.
Na 10 min przed końcem podziurkować folię, żeby
odparowały woda i sos. Sprawdzić, czy rybka juz sie
upiekła i wcinać z frytkami i surówkami.
Rady: Przypraw nie należy skąpić, żeby pstrąg po
upieczeniu pstrag nie był mdły. nie wiem jak to jest,
ale podczas pieczenia jakoś bardziej się ulatniają niż
podczas smażenia.
59392655.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin