CHILI CON CARNE.doc

(28 KB) Pobierz

CHILI CON CARNE
===============
(przepis na 4 porcje)

 

SKŁADNIKI:

- 1 łyżka margaryny
- 1 duża posiekana cebula
- 2 zmiażdżone ząbki czosnku
- 50 dkg mielonej wołowiny
- sól,pieprz
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 2 łyżki sosu chili+ kilka kropli tabasco
- 1 puszka pokrojonych pomidorów(800 g)
- 2 puszki czerwonej fasolki w sosie(po 440g)
- 1 łyżka posiekanego majeranku lub pół łyżeczki suszonego
- chili w proszku do smaku
- 1 mini kostka przyprawowa
CZERWONE MAŁE PAPRYCZKI

 

P R Z Y G O T O W A N I E
 


W rondlu rozpuścić margarynę, wrzucić cebulę i czosnek zeszklić(2 minuty) na małym ogniu, cały czas mieszając drewnianą łyżką. Przyprawić surowe mięso pieprzem i solą, ugnieść widelcem i wrzucić do rondla z cebulą, rozdrabniając widelcem tworzące się grudki. Smażyć 4 minuty, mieszając od czasu do czasu drewniana łyżka. Jeśli powstaną duże grudki mięsa, rozgniatać je widelcem. Przyprawić koncentratem, sosem chili i tabasco, wymieszać, krótko podsmażyć. Dodać pomidory wraz z zalewą i fasolkę z sosem. Ponownie wymieszać, dodać majeranek, gotować jeszcze 3 minuty. Dodać chili w proszku do smaku oraz mini kostkę paprykową. Wymieszać i zagotować jeszcze raz.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin