Spaghetti z Amatrice.pdf

(89 KB) Pobierz
143360892 UNPDF
Spaghetti z Amatrice
Składniki:
50 dag makaronu spaghetti albo bucatini
15 dag boczku
6 ząbków czosnku
1 peperoncino
4 pomidory
4 łyżki sera pecorino
sól
natka pietruszki
świeża bazylia do dekoracji
Sposób przygotowania:
Boczek pokrój w kostkę i podsmaż na suchej patelni. Dodaj przeciśnięte przez praskę ząbki
czosnku i papryczkę. Pomidoru sparz i obierz ze skórek. Dodaj do boczku i warzyw; gotuj 10
minut. Makaron ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedź i przełóż na patelnię.
Dokładnie wymieszaj, dopraw solą, posyp drobno posiekaną natką i serem pecorino. Przed
podaniem udekoruj listkami świeżej bazylii.
Smacznego życzy redakcja e-spaghetti.pl!
Polecamy książki:
143360892.004.png 143360892.005.png 143360892.006.png 143360892.007.png 143360892.001.png 143360892.002.png 143360892.003.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin