Mintaj w kapuście.pdf

(52 KB) Pobierz
34420107 UNPDF
Mintaj w kapuście
Składniki
50 dag filetów z mintaja lub innej ryby morskiej, mała główka
kapusty, skórka otarta z jednej cytryny, sok z połowy cytryny, 2
łyżki masła, olej, pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Zdjąć z kapusty 12 zewnętrznych liści, umyć je i włożyć do
wrzątku na 6 min, po czym osączyć. Resztę kapusty
poszatkować i zeszklić na maśle wraz ze skórką z cytryny,
przyprawić. Rybę podzielić na 4 porcje. Układać po trzy liście kapusty jeden na drugim,
na każdy stosik wyłożyć trochę duszonej kapusty, porcję filetów i znów duszoną kapustę,
zwinąć jak roladę i spiąć wykałaczkami. Dusić roladki pod przykryciem około 15 min.
Podawać z ziemniakami i sałatką z pomidorów i cebuli.
 
34420107.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin