Pstrąg duszony w ziołach.pdf
(
35 KB
)
Pobierz
34420115 UNPDF
Pstrąg duszony w ziołach
Składniki
4 małe lub 2 większe pstrągi, 2 małe cebule, cytryna, 5 dag
masła, kieliszek białego wina, natka pietruszki, 2 gałązki
estragonu, 4 listki szałwi, pieprz, vegeta
Sposób przyrządzania
Rybę oczyścić, sprawić (głowę odciąć i usunąć kręgosłup z ośćmi), skropić cytryną,
wstawić do lodówki. Cebulę udusić w części masła, dodać rybę, vegetę i pieprz. Dorzucić
połowę pokrojonych ziół przyprawowych. Resztę masła skroić na rybę, polać winem.
Wstawić potrawę do gorącego piekarnika na 30-40 min. Następnie dodać resztę ziół,
doprawić do smaku sokiem z cytryny i jeszcze na chwilę wstawić do piekarnika.
Upieczoną rybę podawać z ziemniakami z wody posypanymi pietruszką i z pikantną
surówką.
Plik z chomika:
elah
Inne pliki z tego folderu:
Herbaciana ryba.pdf
(63 KB)
Krewetki smażone z porami.pdf
(66 KB)
Nietypowa pizza ze śledziami.pdf
(43 KB)
@) Dania rybne-index.pdf
(143 KB)
Dorsz zapiekany w sosie szafranowym.pdf
(66 KB)
Inne foldery tego chomika:
Ryby
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin