Pstrąg duszony w ziołach.pdf

(35 KB) Pobierz
34420115 UNPDF
Pstrąg duszony w ziołach
Składniki
4 małe lub 2 większe pstrągi, 2 małe cebule, cytryna, 5 dag
masła, kieliszek białego wina, natka pietruszki, 2 gałązki
estragonu, 4 listki szałwi, pieprz, vegeta
Sposób przyrządzania
Rybę oczyścić, sprawić (głowę odciąć i usunąć kręgosłup z ośćmi), skropić cytryną,
wstawić do lodówki. Cebulę udusić w części masła, dodać rybę, vegetę i pieprz. Dorzucić
połowę pokrojonych ziół przyprawowych. Resztę masła skroić na rybę, polać winem.
Wstawić potrawę do gorącego piekarnika na 30-40 min. Następnie dodać resztę ziół,
doprawić do smaku sokiem z cytryny i jeszcze na chwilę wstawić do piekarnika.
Upieczoną rybę podawać z ziemniakami z wody posypanymi pietruszką i z pikantną
surówką.
 
34420115.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin