Eskalopki ziemniaczane.pdf
(
17 KB
)
Pobierz
2707474 UNPDF
Eskalopki ziemniaczane
s k ł a d n i k i :
• 1,5 szklanki śmietany
• 3 łyżki posiekanej
natki pietruszki
• łyżeczka soli
• 0,5 łyżeczki pieprzu
• 6 szklanek
pokrojonych w cienkie
plasterki ziemniaków
• 1 cebula pokrojona w
drobną kostkę
• 2 szklanki tartego
sera
• 4 łyżki masła.
Mieszamy śmietanę z pietruszką, solą i pieprzem. Układamy
warstwami ziemniaki i cebulę w żaroodpornym naczyniu. Posypujemy
serem, polewamy śmietaną i dodajmy na samą górę masło. Całość
przykrywamy i pieczemy w kuchence mikrofalowej przez 15 min w
wysokiej temperaturze. Następnie naczynie odkrywamy i odkryte
pieczemy kolejne 15 min w wysokiej temperaturze.
Po zakończeniu pieczenia zostawiamy naczynie w zamkniętej
kuchence jeszcze jakieś 3 minuty.
Plik z chomika:
elah
Inne pliki z tego folderu:
Jaja w sosie pomidorowym.pdf
(46 KB)
Cielęcina po chińsku.pdf
(55 KB)
Cielęcina po włosku.pdf
(69 KB)
Deser z nektarynek.pdf
(65 KB)
Eskalopki ziemniaczane.pdf
(17 KB)
Inne foldery tego chomika:
alkohole
ciasta
ciekawa książka kucharska
dania główne
dania jarskie
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin