Pieczony boczek z nutką czosnku na kanapki i zakąske.docx

(13 KB) Pobierz

Pieczony boczek z nutką czosnku na kanapki i zakąske

Składniki


1,5 boczku surowego (tzw. brzuch)
5 ząbków czosnku
przyprawy do mięs, pieprz, sól, słodka papryka, kminek(kto lubi)

Boczek natrzeć przyprawami, czosnek pokroić w plastry i rozłożyć na boczku zawinąć w rulon i folię, włożyć do lodówki
na ok 12 godz.
Po tym czasie plastry czosnku wyrzucić, boczek położyć na foremce i piec ok. 1,5
bez przykrycia!!!

Boczek nadaje się na kanapki, zakąske posmarowany musztardą, chrzanem lub ketchupem smakuje wyśmienieciehttp://www.wielkiezarcie.com/emoticons/wink2.gif

SMACZNEGO!

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin