Strogonow z grzybami.docx

(13 KB) Pobierz

Strogonow z grzybami

Składniki:

1/2 KG MIĘSA GULASZOWEGO
3 ŚREDNIE CEBULE
PAPRYKA OSTRA ( W PROSZKU ) 1 ŁYŻKA
ZIOŁA PROWANSALSKIE OKOŁO 3 ŁYŻEK
SÓL DO SMAKU
3 DOBRE GARŚCIE SUSZONYCH GRZYBÓW ( grzyby wcześniej odgotować prawie do miękkości i pokroić w paski )
3 ŁYŻKI KONCENTRATU POMIDOROWEGO
3 ŁYŻKI KWAŚNEJ ŚMIETANY

http://imgextra.smaczny.pl/wyglad/ob/img/sym_pioro.gifSposób wykonania:

Mięso pokroić w średniej wielkości kostkę i podsmażyć ze solą prawie do miękkości .Następnie dodać pokrojoną w talarki cebulę , dodać paprykę , zioła i pokrojone w paski grzyby. Próżyć jeszcze około 1/2 godziny. Na końcu dodajemy koncentrat pomidorowy i śmietanę.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin