Przekładaniec z pieczarkami.doc

(40 KB) Pobierz
Przekładaniec z pieczarkami

Przekładaniec z pieczarkami

 

Dla 4 osób
Przygotowanie: 40 min
Smażenie i pieczenie: 45 min

 

50 dag średnich ziemniaków
40 dag pieczarek
30 dag wątróbek drobiowych
łyżka masła
pęczek natki
oliwa z oliwek
sól
pieprz

 

 

Ziemniaki obrać, umyć, osuszyć, pokroić w talarki. Smażyć przez 30 minut na maśle i łyżce oliwy. Doprawić solą i pieprzem. Pieczarki umyć, pokroić na równe plastry i podsmażyć na złocisty kolor na oliwie. Doprawić solą i pieprzem. Wątróbkę pokroić w cienkie plasterki, dodać sól i pieprz. Przygotować cztery naczynia żaroodporne. W każdym układać warstwami na przemian: ziemniaki, pieczarki i wątróbkę. Piec w temperaturze 180°C przez 5 min. Udekorować natką pietruszki

Zgłoś jeśli naruszono regulamin