Przekładaniec z pieczarkami
Dla 4 osób Przygotowanie: 40 min Smażenie i pieczenie: 45 min
50 dag średnich ziemniaków 40 dag pieczarek 30 dag wątróbek drobiowych łyżka masła pęczek natki oliwa z oliwek sól pieprz
Ziemniaki obrać, umyć, osuszyć, pokroić w talarki. Smażyć przez 30 minut na maśle i łyżce oliwy. Doprawić solą i pieprzem. Pieczarki umyć, pokroić na równe plastry i podsmażyć na złocisty kolor na oliwie. Doprawić solą i pieprzem. Wątróbkę pokroić w cienkie plasterki, dodać sól i pieprz. Przygotować cztery naczynia żaroodporne. W każdym układać warstwami na przemian: ziemniaki, pieczarki i wątróbkę. Piec w temperaturze 180°C przez 5 min. Udekorować natką pietruszki
Bosiney