Kurki w śmietanie z koperkiem.doc

(49 KB) Pobierz

Kurki w śmietanie z koperkiem 

http://gotowanie.onet.pl/0

Trudność: łatwe
http://gotowanie.onet.pl/0
http://gotowanie.onet.pl/0
Składniki na 2 porcje
http://gotowanie.onet.pl/0 

http://gotowanie.onet.pl/0

0,5 kg grzybów kurek

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

2 posiekane drobno cebule

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

125 ml śmietana kremówka 30%

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

2 żółtka

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

1 pęczek posiekanego koperku

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

sól,pieprz biały,szczypta rosołu instant

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

2 łyżki oliwy do smażenia

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0
Etapy przygotowania
http://gotowanie.onet.pl/0 

1.

http://gotowanie.onet.pl/0

Grzyby dobrze wypłukać, odcedzić. Nastawić w garnku wodę, zagotować, osolić. Wrzucić na wrzącą wodę, zagotować i gotować 3 minuty. Grzyby odcedzić. Duże kurki pokroić, małe pozostawić całe.

 

 

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

2.

http://gotowanie.onet.pl/0

Na dużej patelni zeszklić cebulę, dodać grzyby i dusić ok.5 minut, posolić, dodać pieprz do smaku i szczyptę rosołu instant. Wlać śmietankę i chwilę pogotować,ok.3 minuty. Wyłączyć gaz, zaciągnąć 2 żółtkami, dodać posiekany koperek. Podawać w miseczce z bagietką.

 

 

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin