Zawartość magnezu w niektórych produktach spożywczych.doc

(19 KB) Pobierz
Zawartość magnezu w niektórych produktach spożywczych (w 100g):

Zawartość magnezu w niektórych produktach spożywczych (w 100g):

 

 

Pestki dyni  520 mg

Fasola sucha  500 mg

Kakao  440 mg

Koper  370 mg

Natka pietruszki  290 mg

Kasza jęczmienna  270 mg

Migdały  270 mg

Soja  250 mg

Orzechy ziemne  240 mg

Kasza gryczana prażona  220 mg

Kasza jaglana  220 mg

Fasola biała  170 mg

Czekolada gorzka  165 mg
Orzechy włoskie  160 mg
Orzechy laskowe  140 mg
Płatki owsiane  130 mg
Groch  120 mg
Suszone owoce róży 120 mg
Jabłka ze skórką  105 mg
Ser z mleka chudego  100 mg
Pieczywo razowe  80 mg
Banan  60 mg

Zgłoś jeśli naruszono regulamin