przepisy cz. 6.doc

(387 KB) Pobierz




Kurczak Curry, szaszłyki z rusztu, w marynacie kuchni tajskiej, z kurkumą i curry. Smaczne danie z piersi kurczaka pieczonej pod grilem. Kurczak z grilla. Przepisy i zdjęcia potraw z grila, szaszłyków z mięsem.

Grilowane Szaszłyki z kurczaka, pieczarek i ogórka. Danie z kurczaka i pieczarek. Piersi kurczaka marynowane w jogurcie i curry. Kurczak curry.
Szaszłyki z kurczaka, ogórka i pieczarek

 

Szaszłyki z kurczaka marynowanego w jogurcie i curry, przeplatanego pieczarkami i ogórkiem.

 


Składniki:
1 pierś kurczaka
1 średni ogórek
5 większych pieczarek
2 łyżki oliwy z oliwek
sól

Marynata do kurczaka:
1/2 szklanki jogurtu naturalnego
1 łyżeczka curry
1 łyżeczka kurkumy
1 łyżka oliwy
2 ząbki czosnku
1/4 łyżeczki chili


 

Dodatki: wyciśnięty sok z limonki do skropienia szaszłyków, sałatka z rukoli z SOSEM WINEGRET

Wykonanie:
Składniki marynaty połączyć. Pierś kuraczaka pokroić na kawałeczki, posypać solą, wymieszać z marynatą i włożyć na noc do lodówki lub na minimum 6 godzin. Ogórka i pieczarki pokroić i obtoczyć w oliwie, nadziewać na szaszłyki na przemian z kurczakiem. Piec w piekarniku w 180 przez około 30 minut, raz odwracając. Można też piec na grillu. Podawać na sałatce z rukoli z sosem winegret. Szaszłyki skrapiać sokiem z limonki.

 

 

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin