BABKA Z MAJONEZEM.doc

(19 KB) Pobierz

BABKA Z MAJONEZEM

 

Poziom trudności:

Dla początkujących

Składniki:

3 jajka
1 szkl mąki
3/4 szkl mąki ziemniaczanej
1 szkl cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 majonez 200g
1/2 szkl suchego maku (niekoniecznie)
zapach cytrynowy lub waniliowy

Sposób przyrządzenia:

Jajka ubić z cukrem. Obie mąki zmieszać z proszkiem. Do jajek dawać po trochu mąki i majonezu na przemian. Wymieszać. Dodać mak.
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć ciasto i upiec.
Piec w temp. 160 - 170 stopni C przez 50 min.

Dodatkowe uwagi:

Można także dawać rodzynki

Czas przygotowania:

60 minut

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin