Ajwar.doc

(25 KB) Pobierz
SAŁATKA Z CURRY

AJWAR (pyszne do wędlin, sosów…)

 

 

 

3 kg papryki czerwonej słodkiej

20 dkg papryki chili ostrej

2 główki czosnku

Zmielić w maszyce do mięsa lub malakserze na papkę.

 

Dodać

0,5 kg cukru

½ l oleju (proponuję dać połowę z tego)

2 słoiczki koncentratu pomidorowego

½ szkl. octu

1 ½ łyżki soli

10 ziarenek ziela angielskiego, liście laurowe

1 płaska łyżeczka pieprzu

 

Wszystko gotować 15 min. Gorące wkładać do słoiczków. Odwrócić do góry dnem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin