Ciasta.txt

(0 KB) Pobierz
 Rafaello  	 

3 szklanki mleka
1 szklanka m�ki (pszenna)
1/2 szklanki cukru
1 opakowanie cukru waniliowego
1 opakowanie wi�rek kokosowych (10 dkg)
1 opakowanie bia�ych migda��w w p�atkach (10 dkg)
1 opakowanie mas�a ro�linnego
1 opakowanie krakers�w (klasyczne firmy Lajkonik, s� one lekko s�onawe)

Mleko, cukier, m�k� i cukier waniliowy wrzucamy do garnka i mieszamy (najlepiej mikserem). Stawiamy na ma�y ogie� i ca�y czas mieszamy (BARDZO WA�NE) do uzyskania konsystencji budyniu. Odstawiamy do ostygni�cia budyniow� mas�. Nast�pnie dodajemy mas�o i wi�rki kokosowe i ucieramy mikserem na jednolit� mas�. W tortownicy (ilo�ci podane dot. tortownicy �redniej wielko�ci)  lub brytfance uk�adamy 1 warstw� krakers�w, na to utart� mas� zn�w warstwa krakers�w i zn�w masa. Ca�o�� obficie posypujemy migda�ami. Chowamy do lod�wki (6-8 stopni) na 2 godziny.

************************************************************ 
Zgłoś jeśli naruszono regulamin