hig.doc

(27 KB) Pobierz
1

1.      Hałas- wpływ na człowieka

2.      Ocena stanu żywienia- wymienić metody, jedną dowolnie wybraną opisać

3.      Opisz termoregulację.

4.      Opisz proces samooczyszczania gleby

5.      Chemiczne wskaźniki zanieczyszczenia wód

6.      Definicje, cele i podział ergonomii.

7.      Metody oceny stanu odżywiania

8.      Temperatura efektywna

9.      Znaczenie związków azotowych w wodzie

10.  Zasady racjonalnego zywienia.

11.  Cechy fizyczne wody i gleby

12.  Metody oceny zywienia

13.  Wpływ zanieczyszczeń pyłowych na człowieka

14.  Oblicz swoją całkowitą przemianę materii

15.  Charakterystyka wód i ich przydatności dla człowieka

16.  Witaminy rozpuszczalne w tłuszczach- źródła.

17.  Choroby zawodowe-def, kryteria i przykłady

18.  Wpływ wibracji na człowieka

19.  Proces termoregulacji przy temp 20 st, wilgotności 60%, ruchu powietrza 1m/s

20.  Proces samooczyszczania się gleby

21.  Scharakteryzuj chemiczne wskaźniki zanieczyszczenia gleby

22.  O czym świadczy obecność zw azotowych w wodzie.

23.  Omów cechy fizyczne gleby i wody

24.  Charakterystyka wód i ich przydatność do celów spożywczych i gospodarczych

25.  Definicja,cele i podział ergonomii

26.  Wpływ zanieczyszceń pyłowych

27.  Co to jest temp efektywna i jak ją wyznaczyć?

28.  Oblicz całkowitą przemianę materii swoją i co to jest PPM

29.  Witaminy rozpuszczalne w tłuszczach i źródła występowania

30.  Metody oceny jadłospisu

31.  Metody oceny stanu odżywiania jednostki i populacji

32.  Zasady racjonalnego żywienia

33.  Wymień metody oceny zywienia i omów jedną z nich

34.  Kryteria przydatności wody do picia

35.  Wpływ wibracji

36.  Substancje obce celowo dodawane do produktów spożywczych.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin