1. Hałas- wpływ na człowieka
2. Ocena stanu żywienia- wymienić metody, jedną dowolnie wybraną opisać
3. Opisz termoregulację.
4. Opisz proces samooczyszczania gleby
5. Chemiczne wskaźniki zanieczyszczenia wód
6. Definicje, cele i podział ergonomii.
7. Metody oceny stanu odżywiania
8. Temperatura efektywna
9. Znaczenie związków azotowych w wodzie
10. Zasady racjonalnego zywienia.
11. Cechy fizyczne wody i gleby
12. Metody oceny zywienia
13. Wpływ zanieczyszczeń pyłowych na człowieka
14. Oblicz swoją całkowitą przemianę materii
15. Charakterystyka wód i ich przydatności dla człowieka
16. Witaminy rozpuszczalne w tłuszczach- źródła.
17. Choroby zawodowe-def, kryteria i przykłady
18. Wpływ wibracji na człowieka
19. Proces termoregulacji przy temp 20 st, wilgotności 60%, ruchu powietrza 1m/s
20. Proces samooczyszczania się gleby
21. Scharakteryzuj chemiczne wskaźniki zanieczyszczenia gleby
22. O czym świadczy obecność zw azotowych w wodzie.
23. Omów cechy fizyczne gleby i wody
24. Charakterystyka wód i ich przydatność do celów spożywczych i gospodarczych
25. Definicja,cele i podział ergonomii
26. Wpływ zanieczyszceń pyłowych
27. Co to jest temp efektywna i jak ją wyznaczyć?
28. Oblicz całkowitą przemianę materii swoją i co to jest PPM
29. Witaminy rozpuszczalne w tłuszczach i źródła występowania
30. Metody oceny jadłospisu
31. Metody oceny stanu odżywiania jednostki i populacji
32. Zasady racjonalnego żywienia
33. Wymień metody oceny zywienia i omów jedną z nich
34. Kryteria przydatności wody do picia
35. Wpływ wibracji
36. Substancje obce celowo dodawane do produktów spożywczych.
medycynaratunkowa