O CO KUPOWAĆ WYMYŚLNE STROIKI.doc

(25 KB) Pobierz
O CO KUPOWAĆ WYMYŚLNE STROIKI, skoro sami możemy zrobić ładniejszą ozdobę

O CO KUPOWAĆ WYMYŚLNE STROIKI, skoro sami możemy zrobić ładniejszą ozdobę!
Potrzebne będą: gwiazdki anyżu i liście laurowe Kamis, złote gwiazdki na choinkę (dostaniecie je np. w kwiaciarni) oraz przerwany sznur korali (poniewiera się pewnie w niejednej szufladzie). Wszystkie elementy rozsypujemy na zastawionym świątecznym stole. I nic więcej nie potrzeba. Wyjdzie elegancki i aromatyczny (anyż pięknie pachnie!) luźny stroik.

 

 

 

 

Aromatyczne Cytrusy

POTRZEBUJEMY KILKU POMARAŃCZY I MANDARYNEK o ładnej skórce oraz garści goździków, które wbijamy w owoce, układając dowolny wzór.
Tak powstaną świąteczne ozdoby, które można położyć na stole wśród wigilijnych dań. Będą nie tylko ładnie wyglądały, ale też pięknie pachniały. Cytrusowo-korzenny aromat będzie unosił się w całym mieszkaniu.

 

Pachnąca Mieszanka

ZE ŚWIATECZNYCH PRZYGOTOWAŃ ZOSTAŁOWAM NA PEWNO KILKA LIŚCI LAUROWYCH, GWIAZDEK ANYŻU I KORA CYNAMONOWA. Dołóżcie pęk lasek wanilii Kamis i pachnące pomarańcze.
Cienkie plastry pomarańczy, układamy na blasze wyłożonej folią i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 70°C (z termoobiegiem). Co jakiś czas obracamy plasterki, aż lekko się zwiną, a skórka będzie twarda. Żadne potpourri nie zastąpi tego zapachu

 

 

 

JEŚLI TĘSKNICIE ZA CHOINKĄ Z WŁASNORĘCZNIE ZROBIONYMI OZDOBAMI, PO PROSTU SPRÓBUJCIE WYKONAĆ JE SAMI!Wykorzystajcie do tego ciasteczka o różnych kształtach, które możecie upiec według przepisu Przyprawy do ciasteczek korzennych firmy KAMIS. Aby były ciekawsze i wyglądały naprawdę pięknie, można je udekorować białym lukrem, goździkami, cynamonem lub anyżem. Nie tylko będą pięknie wyglądały ale też pysznie pachniały zawieszone na choince czy wkomponowane w stroik świąteczny.

Przepis na ciasteczka korzenne jest prosty. Niezbędne składniki to: 300 g maki, 100 g cukru pudru, 2 żółtka, 1 opakowanie Przyprawy do ciasteczek korzennych KAMIS. Z podanych składników należy zagnieść ciasto i wstawić do lodówki na około 45 minut. Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość 0,5 cm i wyciąć foremkami ciasteczka. Następnie należy piec w temperaturze 210 stopni Celsjusza około 12-15 minut.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin