Pasztet wyborny.pdf
(
61 KB
)
Pobierz
70612855 UNPDF
Pasztet wyborny
Składniki
Po 30 dag różnych mięs bez kości: schabu karkowego, cielęciny,
wołowiny, piersi indyka lub królika, 30 dag wątróbek drobiowych,
50 dag surowego boczku, 4-5 suszonych grzybów, 3 cebule
średniej wielkości, 6 jaj, 2 listki laurowe, 8-10 ziaren ziela
angielskiego, łyżeczka vegety, łyżeczka zmielonej gałki muszkatołowej, sól, pieprz, bułka
tarta i tłuszcz do nasmarowania formy
Sposób przyrządzania
Mięso opłukać, pokroić na niezbyt duże kawałki. Do garnka włożyć boczek, zalać wodą i
chwilę gotować na małym ogniu. Dodać pozostałe mięso (z wyjątkiem wątróbek), obraną
cebulę, opłukane grzyby, vegetę, sól, pieprz, ziele angielskie i list-ki laurowe. Gotować
pod przykryciem na małym ogniu do miękkości. Wątróbkę obgotować przez 2-3 minuty w
osobnym naczyniu. Ugotowane składniki osączyć, wystudzić i przekręcić 2-3 razy przez
maszynkę. Dodać jaja, doprawić do smaku gałką, solą i pieprzem, dokładnie wyrobić.
Dwie keksówki wysmarować tłuszczem, posypać bułką tartą i napełnić masą, dokładnie
ugniatając. Piec około godziny w temperaturze 200°C.
Plik z chomika:
e-kociak
Inne pliki z tego folderu:
kwiat z cebuli2.jpg
(255 KB)
kwiat z cebuli1.jpg
(116 KB)
kwiaty-rzodkiewka-cebula1(1).jpg
(18 KB)
róża z marchewki4.jpg
(91 KB)
róża z marchewki3.jpg
(72 KB)
Inne foldery tego chomika:
Akwarium
Automapa- polecam
BARKA - KARAOKE
bez tabu- gorąco polecam
ciekawostki polecam
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin