Sznycle cielęce.rtf

(5 KB) Pobierz
Sznycle cielêce

Sznycle cielęce

 

Składniki:

60 dag cielęciny zadniej

5 łek drobno posiekanych orzechów włoskich

surowe jajo

łka wody mineralnej

2 łki masła

łeczka soku z cytryny

szczypta pieprzu cayenne

l

 

Umyte i osuszone mięso pokrój na 4 plastry, lekko zbij tłuczkiem. Uformowane dłmi kotlety skrop sokiem z cytryny, oprósz pieprzem cayenne i pozostaw na pół godziny w chłodnym miejscu. Następnie obtocz je najpierw w jajku roztrzepanym z wodą mineralną i solą, a potem w drobno posiekanych orzechach. Panierkę należy lekko przyklepaćonią, po czym usmaż sznycle na stopionym maśle po 4 minuty z każdej strony.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin