Sałatka z owoców morza.pdf

(54 KB) Pobierz
94518145 UNPDF
Sałatka z owoców morza
Składniki
Puszka ananasów pokrojonych w kostkę (30 dag), puszka małży
w sosie własnym (25 dag), puszka krabów w sosie własnym (17
dag), puszka krewetek w sosie własnym (20 dag), puszka
mandarynek (20 dag), puszka kukurydzy (20 dag), mała
marchewka, łyżka soku z cytryny, natka pietruszki, sól
Sposób przyrządzania
Owoce morza, kukurydzę, ananasy i mandarynki odsączyć na sicie. Marchew umyć,
obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. W dużej misce dokładnie wymieszać
wszystkie składniki sałatki z majonezem, sokiem z cytryny i szczyptą soli. Wstawić do
lodówki na 30 minut. Udekorować owocami i zieleniną.
 
94518145.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin