Ze szpinaku.pdf
(
60 KB
)
Pobierz
94519028 UNPDF
Ze szpinaku
Składniki
Kilogram dorodnych liści szpinaku, 2 białka jaj ugotowanych na
twardo, 2 łyżki uprażonych na patelni pestek dyni, 3-4 ząbki
czosnku, łyżka posiekanych liści bazylii lub płaska łyżeczka
suszonych.
Sos: szklanka jogurtu naturalnego, łyżka musztardy, 2 żółtka jaj
ugotowanych na twardo, łyżeczka cukru, pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Szpinak oczyścić, starannie opłukać, włożyć do wrzącej osolonej wody i gotować 3-5
min. Liście osączyć, ostudzić i posiekać. Wymieszać z białkami jaj pokrojonymi w kostkę,
czosnkiem przeciśniętym przez praskę, pestkami dyni i bazylią. Do żółtek utartych z
cukrem i musztardą wlewać powoli jogurt i sok z cytryny, cały czas mieszając. Doprawić
sos do smaku cukrem, solą i pieprzem, wymieszać ze szpinakiem. Przed podaniem
schłodzić.
Plik z chomika:
zyto
Inne pliki z tego folderu:
Grecka gotowana.pdf
(44 KB)
Jaś fasola.pdf
(42 KB)
Jesienna.pdf
(41 KB)
Kiszona kapusta z porami.pdf
(36 KB)
Koktajl z awokado i krewetek.pdf
(50 KB)
Inne foldery tego chomika:
Paul McKenna
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin