Warzywa
Do wszystkiego:
· sałata,
· ogórek,
· pomidor,
· papryka,
· bakłażan,
· kabaczek,
· karczoch,
· fenkuł,
· cebula,
· pieczarki,
· grzyby,
· fasolka szparagowa zielona i żółta,
· cukinia,
· por,
· seler,
· kapusty,
· brukselka,
· ogórki kiszone,
· kapusta kiszona,
· szpinak,
· boćwina,
· rzodkiew (NIE RZEPA!),
· endywia,
· szczaw.
Zabronione:
· ziemniaki,
· buraki,
· kukurydza,
· marchew gotowana
· rzepa
Oliwki oraz awokado (połączenie węgli i tłuszczu) można dodawać z umiarem do posiłków tłuszczowych oraz do warzyw (raczej bez ograniczeń). Warzywa strączkowe i motylkowe (fasola, groch, soczewica, soja) łączymy tylko z innymi węglowodanami.
szaga3