Pieczarki z kremem szczypiorowym.rtf

(5 KB) Pobierz
Pieczarki z kremem szczypiorowym

Pieczarki z kremem szczypiorowym

 

Składniki na 4 porcje:

40 dag pieczarek

2 łodygi selera naciowego

pół szklanki śmietany 22-proc.

2 łeczki musztardy

półbka czosnku

szczypta curry

półczka szczypiorku

l

pieprz

 

Schłodzoną śmietanę ubij, dodaj do niej musztardę, curry, bardzo drobno pokrojony czosnek i posiekany szczypior. Całość dopraw solą i pieprzem, po czym odstaw w chłodne miejsce.

 

Teraz umyj i osusz pieczarki. Tuż przed podaniem cienko pokrój i włóż do salaterki. Dodaj drobno pokrojony seler. Wymieszaj z sosem szczypiorkowym, podawaj od razu po przygotowaniu.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin