Zebra.doc

(516 KB) Pobierz
Zebra

Zebra

 

 

Składniki

·         4 jajka

·         400 ml odtłuszczonego jogurtu naturalnego

·         5 łyżek słodzika do pieczenia

·         1 i 3/4 szklanki mąki kukurydzianej

·         2 łyżeczki proszku do pieczenia

·         odtłuszczone kakao

·         aromat migdałowy

Opis przygotowania

Oddzielić białka od żółtek.Białka ubić na pianę.Żółtka połączyć ze słodzikiem, dodawać jogurt, cały czas mieszając. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia , dodać do masy jogurtowej, wymieszać. Część ciasta połączyć z łyżeczką kakao. W płaskiej formie sylikonowej,przekładać łyżkę jasnego i ciemnego ciasta. Piec ok. 35 - 45 min. w temperaturze 180 stopni.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin