Zupa Gulaszowa.doc

(208 KB) Pobierz
Składniki

dla >6 osób

mięso wieprzowe (łopatka lub gulaszowe), 70dag
pieczarki, 30dag
cebule, 2 sztuki
marchweki, 2 duże sztuki
Papryka czerwona, 2 sztuki
seler, (kawałek 1/4)szt
ogórek konserwowy, 5 szt
kukurydza, 1 puszka
koncentrat pomidorowy, 1-2 łyżki
sól,
pieprz,
ostra papryka,

Opis przygotowania

czas przygotowania: do 60 min

1.      Mięso kroimy w kostkę, i smażymy z cebulą tak jak na gulasz. (na ciemny sos). Zalewamy wodą wg uznania.

2. Pieczarki kroimy w plasterki, obsmażamy, dodajemy paprykę pokrojoną w cienkie paski, i razem przez chwilę dusimy.

3. marchewkę kroimy w drobną kostkę, seler trzemy na jarzynówce i dodajemy do mięsa. Gdy mięso z warzywami będzie miękkie, dodajemy paprykę z pieczarkami i pokrojone w cienkie paski ogórki i puszkę kukurydzy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, przecierem i ostrą papryką. Można dodać troszkę wody z ogórków wg. uznania. Lekko zagęszczamy wodą z mąką.

 

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin