Kwasnica.txt

(0 KB) Pobierz
Kwasnica 

Skladniki:
Kapusta kiszona 2 lyzki
Sok z kapusty kiszonej 1 szklanka
Baranina z koscia 40 dag
Ziemniaki 50 dag
Ziele angielskie,lisc laurowy,sol,szczypta mielonego pieprzu i papryki
Woda 1 1\4 litra
 
Przepis:
Baranine oplukac,zalac woda,sokiem z kapusty,dodac kapuste kiszona,ziele 
angielskie,listek laurowy,sol i ugotowac do miekkosci w razie 
potrzeby,uzupelniajac odparowana wode.Ziemniaki umyc,obrac i ugotowac we wrzacej 
o solonej wodzie,po czym odcedzic i pokroic w polowki.Miekka baranine wyjac z 
wywaru podzielic na duze kawalki (4-5 porcji)podawac wraz z 
ziemniakami,zalewajac calosc kwasnica przyprawiona do smaku sola,pieprzem i 
papryka.W razie koniecznosci mozna zmienic ilosc soku z kiszonej kapusty.Potrawe 
podawac na goraco w glinianych talerzach glebokich lub glinianych miseczkach.
 
 
Zgłoś jeśli naruszono regulamin