Stan BHP.doc

(233 KB) Pobierz
WSKAŹNIK 1: Zarządzanie bezpieczeństwem i higieną pracy

Nazwa przedsiębiorstwa:

 

....................................................................................................................................................

Rodzaj działalności:

....................................................................................................................................................

Liczba zatrudnionych:..............................................................................................................

Czy w przedsiębiorstwie wdrożono systemy zarządzania (zaznaczyć właściwą odpowiedź):

jakością? ....................................................

środowiskowego? ......................................

bezpieczeństwem i higieną pracy?.............              

             

Osoba wypełniająca listy kontrolne:

Stanowisko: ....................................................................................

Miejscowość, data:

....................................................................................................................................................

Informacje o poziomie bezpieczeństwa i higieny pracy

(prosimy podać dane dla co najmniej 1 roku)

2006 r

 

liczba wypadków

 

 

liczba wypadków śmiertelnych i ciężkich

 

 

liczba osób zatrudnionych w warunkach zagrożenia
(wg Z-10):

 

 

Liczba osobozagrożeń (wg Z-10)

 

 

Liczba stwierdzonych przypadków chorób zawodowych

 

 

 


WSKAŹNIK 1: Zarządzanie bezpieczeństwem i higieną pracy

1.1.  Jak są ustalane cele w zakresie bezpieczeństwa i higieny pracy?

Prosimy o zaznaczenie właściwej odpowiedzi:

TAK

W części
/czasami

NIE

1.1.1.        

Ustalono cele ukierunkowane na osiągnięcie zgodności z wymaganiami prawa i są one udokumentowane

ð

ð

ð

1.1.2.        

Ustalono cele ukierunkowane na utrzymywanie istniejącego poziomu bezpieczeństwa i higieny pracy i są one udokumentowane

ð

ð

ð

1.1.3.        

Ustalono cele dotyczące obniżenia liczby wypadków przy pracy, chorób związanych z pracą oraz innych niekorzystnych skutków występujących zagrożeń i są one udokumentowane

ð

ð

ð

1.1.4.        

Ustalono cele ukierunkowane na dostosowanie systemu zarządzania BHP do norm uznanych na poziomie krajowym lub międzynarodowym

ð

ð

ð

1.1.5.        

Ustalono cele ukierunkowane na osiągnięcie takiego samego poziomu funkcjonowania w obszarze bhp, jaki osiągają przedsiębiorstwa przodujące w tym zakresie lub wyższego

ð

ð

ð

1.1.6.        

Ustalono cele ukierunkowane na ciągłe doskonalenie

ð

ð

ð

1.1.7.        

Określono wizję przedsiębiorstwa w zakresie BHP: „zero wypadków / chorób zawodowych”

ð

ð

ð

1.1.8.        

Najwyższe kierownictwo zatwierdza cele bezpieczeństwa i higieny pracy

ð

ð

ð

1.1.9.        

Najwyższe kierownictwo uczestniczy w ustalaniu celów bezpieczeństwa i higieny pracy

ð

ð

ð

1.2.   Jak najwyższe kierownictwo podchodzi do zagadnień bezpieczeństwa i higieny pracy?

Prosimy o zaznaczenie właściwej odpowiedzi:

TAK

W części/ czasami

NIE

1.2.1.        

Najwyższe kierownictwo wyraźnie wykazuje odpowiedzialność za bezpieczeństwo i higienę pracy 

ð

...

Zgłoś jeśli naruszono regulamin