SMALEC WEGAŃSKI.doc

(19 KB) Pobierz
SMALEC WEGAŃSKI

SMALEC WEGAŃSKI

 

Składniki

1 opakowanie granulatu sojowego – 25 dag

4 jabłka

3 kostki „Planty”

1 szklanka oleju

dolna połowa kapusty pekińskiej lub 3 cykorie

5 łyżek suszonego majeranku

1 łyżka pieprzu ziołowego

1 łyżeczka zmielonego pieprzu czarnego

½ łyżeczki asafetydy

2 łyżeczki soli

 

Przygotowanie

Granulat sojowy smażymy w dużym garnku na oleju, aż się przyrumieni. Następnie dodajemy poszatkowaną białą część kapusty pekińskiej z przyprawami, dalej smażymy, ciągle mieszając, około 7 min. Dodajemy jabłka pokrojone w kostkę i wszystko jeszcze przez chwilę dusimy, aż jabłka zmiękną. Odstawiamy na bok, dodajemy „Plantę”, mieszamy, przekładamy do słoika lub miski i czekamy, aż zastygnie.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin