Składniki:
· niecałe 1/2 główki czerwonej kapusty
· 1 szkl. makaronu razowego (np. świderki)
· 1 szkl. makaronu zwykłego (najlepiej takiego jak razowy)
· 2 łyżki oliwy
· majeranek, zioła prowansalskieSposób przyrządzania:1) kapustę kroimy na paski (szatkujemy) i wrzucamy do gotowania aż zmięknie. Polecam proste gotowanie na parze, dzięki temu kapusta zachowa więcej smaku i aromatu :)2) gdy kapusta się gotuje nastawiamy wodę na makarony (razowy gotuje się zwykle nieco dłużej, więc warto wrzucić go wcześniej)3) gdy makarony będą gotowe odcedzamy je, wrzucamy do jednego garnka z ugotowaną kapustą, polewamy oliwa, dodajemy przyprawy i... wędrujemy z tym do stołu ;)Tak przygotowana kapusta smakuje naprawdę kapitalnie!Czas przygotowania:- gotowanie kapusty ok. 15-20 min.- gotowanie makaronów ok. 7 min. razowy i 5 min. zwykły
stachowiak671