Skladniki na ciasto: *4 lyzki ciemnego kakao *4 lyzki letniej wody *4 lyzki posiekanych orzech�w wloskich *100g masla *120g cukru *2 cale jajka *100g maki ze spulchniaczem badz 100g maki + 1 lyzeczka proszku do pieczenia Skladniki na sos(pominelam uzywajac kupnych wisni w zalewie): *120g jag�d/wisni *1 lyzeczka cukru *sk�rka otarta z jednej cytryny Wykonanie: Kakao wymieszac z letnia woda w miseczce, dodac rozpuszczone maslo, wymieszac. Orzechy posiekac i dodac do masy kakaowej. W innej miseczce utrzec jajka z cukrem, dodac do nich make z proszkiem do pieczenie i wymieszac az masa bedzie gladka. Do mieszanki dodac mase kakaowa i delikatnie wymieszac. Calosc wlac do formy lub foremek muffinowych (pieklam w mniejszej keks�wce) i piec w temperaturze 180 stopni C przez okolo 25 minut. Przygotowanie sosu: jagody z cukrem i sk�rka cytrynowa wylozyc na patelnie. Piec mieszajac kilka minut dop�ki cukier sie roztopi, a jagody puszcza troche soku. Przepis/majanaboxing
ewaz1954