Ciasto: 10 dag masla 2 szklanki maki 1 lyzeczka proszku do pieczenia 2 lyzki cukru 1 jajko 3 z�ltka Masa orzechowa: 20 dag masla 2 lyzki mleka 1 szklanka cukru 3 lyzki miodu 30 dag orzech�w wloskich Skladniki na ciasto polaczyc, a nastepnie wyrobic ciasto i schlodzic w lod�wce. Maslo, mleko, cukier i mi�d zagotowac. Nastepnie dodac pokrojone orzechy wloskie i wszystko razem wymieszac. Mase ostudzic. Ciasto rozlozyc na wysmarowanej tluszczem prostokatnej formie o wymiarach 25 na 36 cm i ponakluwac widelcem, aby nie popekalo podczas pieczenia. Na ciasto wylozyc mase orzechowa. Forme z ciastem przykryc folia aluminiowa, aby orzechy sie nie przypalily. Ciasto wlozyc do nagrzanego piekarnika i piec okolo 30 minut w temperaturze 170 �C. Ciasto jest najlepsze na drugi, trzeci dzien.
ewaz1954