Świąteczne szynki - giganty Wosia.pdf
(
525 KB
)
Pobierz
348165224 UNPDF
Z
godnie z probą przeyłam zdjcia zynek wiątecznych. Jedna jet z golonką druga bez. Szynki były
natrzyknite dod mocno olanką 10 dkg peklooli na 1l wody. Solanki wtrzyknąłem tyle aż zynka
zrobiła i twarda. Dbałem o to aby dużo natrzyków zrobid przy kociach. Szynki po natrzyku zotały
wymaowane i włożone do olanki na pid dni w temp. otoczenia (ok.0 t.C.). Raz dziennie
przewracałem je w zalewie. Szynki były bez kóry, zotawiłem ją tylko na golonce. Cały tłuzcz przy
kórowaniu zotawiłem na zynkach, ponieważ gutujemy w zyneczkach z tłuzczykiem. Skóry z
zynek zdjąłem dlatego, iż uważam, że po parzeniu zdeormowałyby wygląd zynki (po protu
kórczyłyby i).
Po piciu dniach wyjąłem z lagi (zalewy), opłukałem po bieżącą wodą i zotawiłem na 24 h do
odcieknicia. Przed wdzeniem zynki dokładnie jezcze wytarłem papierowymi rcznikami.
Wdziłem ciepłym dymem ok 7 h.
Natpnie zynki zotały parzone. I tu już działał każdy am. Ja woją zynk z golonką parzyłem ok.7
h (waga szynki 12 kg). Parzenie odbywało i bez mierzenia temp. wewnatrz zynki - pilnowałem
tylko temp. wody 80 t.C. Szyneczka moja nie była malana, ale za to bardzo oczyta i taką
oczytod zachowała do kooca. Po zjedzeniu konkretów zotała golonka, którą dogotowałem z
warzywami do mikkoci. Zotała zjedzona w towarzytwie kaputy z grochem.
Pozdrowionka - Wosiu
Plik z chomika:
rafal_dabrowski5
Inne pliki z tego folderu:
Szynka przednia bez kości sznurowana wędzona (z części łopatki).pdf
(270 KB)
Szynka tylna gotowana sznurowana w pęcherzu.pdf
(279 KB)
Szynka tylna gotowana sznurowana.pdf
(312 KB)
Szynka lub łopatka rolowana, surowa.pdf
(135 KB)
Szynka litewska.pdf
(183 KB)
Inne foldery tego chomika:
Ananasy z cukini
Aroniowy
Banany z czekoladą
Brzoza
CIASTA BEZ PIECZENIA
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin