Krewetki w maśle czosnkowym.rtf

(5 KB) Pobierz
Krewetki w maœle czosnkowym

Krewetki w maśle czosnkowym

 

Składniki na 4 porcje:

4-6 ząbków czosnku

mała suszona papryczka chili

2 łki oliwy

2 łki masła

50 dag średnich lub dużych krewetek

l

pieprz

sok z 1/2 cytryny

2 łki posiekanej natki pietruszki

 

Czosnek obierz i pokrój na plasterki. Chili drobno pokrój. Masło i oliwę rozgrzej na patelni, następnie wrzuć czosnek i chili, całość przesmaż.

 

Krewetki opłucz, obierz, osusz, po czym włóż na patelnię z czosnkiem i chili. Smaż je przez około 6 minut z obu stron. Na koniec przypraw do smaku solą i pieprzem, skrop sokiem z cytryny.

 

Tak przygotowane krewetki przed podaniem posyp drobno posiekaną natką pietruszki.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin