dla >6 osób
Biszkopt:, 4 jajka, 4 łyżki cukru, 4 łyżki mąki, 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia, Masa:, kostka masła, 10 dag margaryny, 1 kg bananów, 2 galaretki wiśniowe, pianka:, śnieżka , mleko 200 ml, galaretka (dowolna ), na góre 2 galaretki i 3 banany,
czas przygotowania: do 60 min
1. biszkopt: białka ubić na sztywno , dodać cukier i ubijać , dodać żółtka - ubijać, na koniec dodać mąkę i proszek . wlać ciasto na dużą blachę i upiec.2. masa bananowa: masło i margarynę utrzeć do białości , obrane banany rozdusić widelcem na papkę dodać do masła i ucierać , galaretki rozpuścić w szklance wody, wlać zimną do masy i ucierać do powstania jednolitej masy. mase wyłożyć na biszkopt3. śnieżkę ubić z mlekiem , dodać zimną galaretkę rozpuszczoną w 0,5 szklanki wody . ubijać i wlać tężejącą na masę bananowa4. po zastygnięciu pianki kroimy banany i układamy je na wierzchu , i zalewamy galaretką rozpuszczoną w 3 szklankach wody (tężejącą)
2. SMACZNEGO ŻYCZY Ale.39
zuzia2303