Sernik Tygrysek.docx

(226 KB) Pobierz

                      Sernik Tygrysek

Składniki

 

Ciasto:
30 dag mąki
10 dag cukru
4 dag kakao
szczypta soli
plaska łyżeczka proszku do pieczenia
aromat waniliowy
1 jajko
20 dag Kasia
 

Ser:
20 dag cukru
4 jajka
cukier waniliowy
budyń waniliowy
10 dag Kasia
1 kg sera białego mielonego
sok z cytryny
puszka brzoskwiń lub gruszek

        

Wykonanie:

 

Składniki ciasta zagnieść i wstawić do lodówki żeby dobrze się schłodziło.
 

Masa serowa:
Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym do białości, dodać ser, sok z cytryny, suchy budyń i stopioną Kasia i dobrze wymieszać.
Blaszkę prostokątną wysmarować Kasia i posypać bułką tartą. Na to starkować 3/4 ciasta. Wylać na to polowę masy serowej i na tym ułożyć cząstki brzoskwiń. Zalać resztą masy serowej i na wierzch starkować resztę ciasta.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st około 50 min.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin