Zupa borowikowa w dwóch kolorach.docx

(33 KB) Pobierz

Zupa borowikowa w dwóch kolorach

http://gotowanie.onet.pl/0

Przygotowanie: 60 min.
http://gotowanie.onet.pl/0
http://gotowanie.onet.pl/0 

Składniki na 4 porcje


http://gotowanie.onet.pl/0 

http://gotowanie.onet.pl/0

1 marchewka

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

pół selera

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

1 pietruszka

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

1 średniej wielkości cebula

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

2 ząbki czosnku

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

500 g kurczaka

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

2 ziarenka ziela angielskiego

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

4 ziarenka czarnego pieprzu

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

2 listki laurowe

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

1-2 torebki Zupy borowikowej KNORR

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

2 łyżki stołowe koniaku lub brandy

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

100ml gęstej śmietany

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

groszek ptysiowy

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

Etapy przygotowania


http://gotowanie.onet.pl/0 

1.

http://gotowanie.onet.pl/0

Zalej warzywa i porcję rosołową około litrem zimnej wody, doprowadź do wrzenia, zbierz powstałą pianę, a następnie dodaj przyprawy ( ziele angielskiego, liść laurowy ziarnka czarnego pieprzu). Gotuj całość około 60 minut aż wywar nabierze aromatu i smaku.

 

 

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

2.

http://gotowanie.onet.pl/0

Do tak powstałego wywaru dodaj jedną lub dwie Zupy borowikowe KNORR w zależności od ilości bulionu, całość dopraw dwiema łyżkami koniaku i jeszcze chwilę pogotuj, aby alkohol odparował.

 

 

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

3.

http://gotowanie.onet.pl/0

Podziel gotową zupę na dwie części i do jednej części dodaj śmietanę, drugą część pozostaw tak, jak jest.

 

 

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

4.

http://gotowanie.onet.pl/0

Wlej obie zupy jednocześnie do talerza, starając się, aby zupy się nie wymieszały ze sobą.

 

 

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

5.

http://gotowanie.onet.pl/0

Podawaj zupę posypaną groszkiem ptysiowym

 

 

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

Nasza rada:

 

 

 

 

http://gotowanie.onet.pl/0

http://gotowanie.onet.pl/0

http://m.onet.pl/_m/ea63e85a2e0bf11f3833e5be5597c6c6,5,12.jpg

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin